Dulu lawan, kini kawan

Assalamualaikum.

Dulu benci, sekarang dah jadi kawan? Ehem ehem. Dulu gaduh, sekarang dah baik. Ehem lagi sekali. Ape ni cik tin. Haa, malas nak panjangkan cite. Sebab benda dah lama. Okay, semua ni terjadi sebab emosi dan ego. Mungkin juga sikit salah faham. Mungkin juga dari mulut orang. Lebih-lebih lagi benda yang paling sensitif. So tak dapat nak kawal. Benda tu jadi satu perbalahan. Bukan isu sape menang sape kalah. Bukan isu sape dapat ke tak dapat. Tidak sama sekali. Niat nak gaduh tidak sama sekali, cuma EGO yang jadi raja dalam diri. Apepun masalah, jalan terbaik ialah slow talk. Yes. Ia amat berkesan. 

*takde gambar la nak show off ! Hehe

Sape kata kami tak boleh kawan? Dulu main jeling je kot. Langsung tak senyum. Lawak bila ingat balik karenah kami berdua. So benda ni lost begitu saja sampai satu tahap atin rasa tak selesa. Tak selesa masam muka bila t'serempak. Tak selesa sesama perempuan. Atin nekad nak settle dengan cara elok jugak, bukan ending dengan bermusuhan. Mungkin masing-masing ada silapnya jugak, kita pun tak boleh rasa apa yang orang rasa, dan orang lain pun mungkin tak boleh rasa apa yang kita rasa. So sebab tu atin cakap dengan slow talk is the best way. Masa slow talk tu lah, kita tahu macam mane keadaan sebenarnya. Sebab dua belah pihak akan b'kongsi rasa. Mungkin lepas ni makin banyak spekulasi orang terhadap atin. Itu hak korang nak mengata bagai. Yang penting, saya taknak jadi lawan. Saya nak kawan. 


*For M, atin mintak maaf dengan apa yang awak rasa dengan atin selama ni,  jelingan dan semua la benda yang awak tak senang dengan atin. Statement berani mati ni. Hehe. Seriously, atin rasa lega gila vavi lepas kita slow talk. Rasa tenang bila kita boleh senyum macam ni. Rasa cool gila leh kawan dengan awak. Sorry haritu takdapat nak jumpa mcm kita decide. Kalau tak, leh show off gambar kat atas tu. Hehe. -.-


Ada baiknya kita buat baik dengan semua orang. Biarkan orang yang tak suka dengan kita. Jangan cepat melatah. Memang nampak remeh, tapi kesannya sangat besar. Tapi ingat, buat baik b'pada-pada. Buat jahat jangan sekali. Cewitttt. <3


#Saya takut jadi mangsa musuh dalam selimut orang la. Macam ragam manusia sekarang. Hati-hati kawan. :)



7 comments:

iZyAn cOmEy said...

bagus la camtu .. kak buat baek .. tapi org amek kesempatan .. sokmo makan dalam akhirnye .. :(

yasminrosalan said...

atin nampak comel bila buat baik dgn org yg buat jahat kat atin :P

Mira Nadia said...

M ? M is for Mira ek ? hahaha :P

wzfatinaimanwz said...

kak izyan : percayalah, satu hari nanti bahagia milik awak. :)

min : Hehe. entri ni xde mgena org buat jahat kt atin la.

mira : puiiii. kau la kot. haha

Ana Farhana said...

=,=

kecikeqa said...

aq rse mcm knai x knai...tp mule huruf m...ishhh...susa nie...

wzfatinaimanwz said...

biarlah rahsia. hehe

COPYRIGHT@WZFATINAIMANWZ