30-Day-Style-Challenge (5)

Day 5 - Favourite accessory that you own


Actually aku suka dengan silver aksesori macam gelang tangan/cincin/rantai/gelang kaki. Dari zaman sekolah sampai sekarang. Aku suka. Tapi aku jarang sangat beli benda alah ni. Sebab masih elok mereka ini dengan aku sampai sekarang. Kira benda alah ni sangat b'harga bila aku pakai. Sebab aku jaga dari form 3 lagi. 


Haa, ni la gelang tangan aku beli masa form 3. Ni hasil duit simpanan belanja sekolah aku kumpul smata-mata nak beli benda ni. Haha. Sampai sekarang masih elok. Selalu di pergelangan tangan kananku. Nama dia 'kakak bulat' okay. Hehe. Aku beli twin dia sekali, gelang kaki. Tapi hilang. Hilang tak sedar dek penangan picnic di Sungai Gabai. Balik dari picnic, dah takde dah. :(


Yeahhhh, ni paling suka! Ni adik kepada si kakak bulat kat atas tu. Baru lagi ni. :p. Ni suprise dari Sobri masa pergi kenduri Ain hari tu. Aku tutup muka masa dia nak pakaikan gelang ni. Gila malu. Sekarang dah double dah kat tangan kanan aku ni. Ni kitorang namakan dia 'Mc Sing'(Mek Sing) sebab dia pusing pusing. Haha. Ite janji ite jaga mc sing ni macam ite jaga awak eh. Pomishhhhh. :)


Watchaaa, ni pulak gelang kaki pemberian Chua. Sangat terharu awak bagi ni. Awak tahu apa yang saya suka. Thanks kawan.


Ni bos kepada semua benda alah silver kat atas tu. Hehe. Rantai ni masa form 2 lagi. Ni pun pemberian makcik aku sempena apetah. Takde sempena ape kot. Saje je makcik aku bagi ni. Sayang anak buah la katakan. Heee :p


Part ni aku tak sangka sama dengan Shahira Mf. Selain pergelangan tangan kananku dengan gelang. Pergelangan tangan kiri aku sentiasa dengan jam kesayangan pemberian ayahku ni since aku form 3 lagi. Tahun lepas aku menangis jam ni dah tak boleh pakai sebab tali putus. Tapi tapi Sobri berjaya repairkan jam ni dengan menggantikan tali jam tangan dia kepada jam ni. Lagi terharuuuuuuuu. Sebab tu jam ni sangat sentimental bagi aku. Ada aura ayah dengan aura bakal suami. Kehkehkeh. :D

Ketemu lagi di episod lain. Aku dah nak bawa diri ke negeri orang ni. Pukul 1030 jap lagi nak naik bas. Tapi sempat lagi update ni. Okay, bye :)



3 comments:

AdeQ Nasuha said...

alalala..sweet nyer sayangs..love you damn much!..xsabar nak jumpa nie :)

FabulousTi'a said...

Aura jam tu paling comel wei. hih.
omnomnom. hihi

wzfatinaimanwz said...

Chua : hehe. See you soon!

Ti'a : hehe. :)

COPYRIGHT@WZFATINAIMANWZ