Scrub percuma !

Assalamualaikum.


Semakin lama, semakin malas nk update blog. Serabut dengan masalah sekeliling pinggang sekarang ni. Sobs sobs. Kesian. Huhu. Sebenarnya nak share something ni. Sape yang tengah jimat boleh cuba scrub percuma ni. Berbaloi loiii. Confirm lepas ni kulit anda licin macam tomato. Hehe. Tapi, korang kena rajin la buat ni. Mesti rajin. Nak cantik jangan malas ye cik adik. Jom tengok cara-cara nak buat scrub percuma ni !

Caranya :

Korang tahu tak uncang teh? Mestilah tahu kan. Haa, uncang teh ni lah kita buat skrub. Caranya, korang ambik hampas teh tu, sental kat muka korang. Senang je. Tapi lebih elok kalau korang rendam dengan air suam dulu uncang teh tu. Lepas tu, korang amik hampas teh dan sental ke muka korang. Dah letih sental, boleh cuci muka dengan air bersih. Senang kan? Try lah, rs fresh sangat. Takyah pergi facial dah. 

Satu lagi cara nak share kat korang. Dengan oat pun boleh buat scrub tau. Segenggam oat then campur dengan air. Lepas tu korang gosoklah muka dengan lembut dan basuh dengan air. Simple je kan. Rajin dengan malas je kan. So, ayuhlah kita sama-sama rajin dari sekarang!

Ops. Lupa nak bagitau. Uncang teh tu pn boleh guna untuk masalah eyebag. Sebelum tido, letak atas mata. Nak tengok effect dia terus macam magic, memang tak la kan. Kena selalu buat. Kena rajin. Insyaallah menjadi. 




Selamat mencuba semua ! 


4 comments:

Ana Farhana said...

i likeee~~ tp kt kolej sshkn nk buat..

FabulousTi'a said...

hampas teh tu serbuk teh ke? erk. hehe

yasminrosalan said...

betul ke ni?? :O

wzfatinaimanwz said...

ana : buat je :)

ti'a : yup. serbuk. aku pgil hampas. haha.

min : iya iya dong. betul syg. :)

COPYRIGHT@WZFATINAIMANWZ