Stressssss Story !

Assalamualaikum.


Weekend baru rasa ada kerajinan nak update blog. Huhu. Plus rasa fresh bila tengok wajah baru blog ni. Ada orang cantik tolong cantikkan blog kita. Thanks again Shahira MF. Hehe. Alhamdulillah, kerja kat sini sangat okay. Totally different. Takde duit pun, boleh hidup la kat sini. Semua cukup. Tunggu dapat gaji je. Kerja pun takde over sangat pun. Syukran.  Penat tuh biasa la, tapi seronok gila. Penat dengan budak-budak lain dari penat dengan karenah bapak orang yang suka menipu! Ops, kasar disitu. Stressssss yang amat. Sakit hati dengan bos lama kita. Gaji belum dibayar. Nak masuk 2 bulan dah ni. Tapi beribu alasan dalam poket. Dah cakap elok, cari pasal nak gaduh. Tak dapat bagi, cakaplah. Jangan nak kencing orang. 

Yang paling sakit, dia cakap dah transfer. Then, setiap hari kita pergi check acc kita. Takde punnn. Memang tak sedap hati, memang tahu dia tipu. Kita call, dia cakap dia dah cancel balik sebab abang kita ada serbu dia. Rasa nak pergi lempang je masa tuh. The truth is, abang kita just pergi tanya sebab ingat nak amik cash. Dia cakap dia dah transfer. Bukan serbu. Tu semua alasan dia.  Dengan abang kita, dia cakap lain. Dengan kita, cakap lain. Kitorang dah tahu dia memang kaki sembang cuma malas nak layan sebab nak dia settlekan gaji kita dulu. Lepas settle, baru nak basuh dia. Nak report, hitam putih takde. Menyesal gila rasanya. Tuhan saja yang tahu. Dahla, makin panjang kita cite, makin sakit pulak rasa. Kita pun tak tahu nak pendekkan cite nih mcmne. Sakit hati sangat. Dahla menipu, reka cite lagi, fitnah lagi. Kita tak faham kenapa ada orang macam ni. Nak bodohkan orang, hakikatnya dia sendiri yang bodoh. 

#Ya Allah, lembutkanlah hatinya.

4 comments:

kecikeqa said...

ko da keje bpe bln ngn dye?

wzfatinaimanwz said...

2bulan setengah aku keje dgn dia.

Shahira Mf said...

hikhik awk mention name kiteee :D

krg ajo la org tu! bpe rggt gaji yg kupik ngt or ?

wzfatinaimanwz said...

hehe. 450 awk eh. pitihhh tu. leh beli skirt bape lai dh tuu :D

COPYRIGHT@WZFATINAIMANWZ