Soffiya

Oh Yeahhhh !
Siape Soffiya? Alaaa. Cerita baru kt TV3 selepas Kasih Alia tu. 
Yang pukul 7 petang tu. Petang ke malam? Lantak ah. Maghrib senang cite. Haha.
Mula-mula tengok iklan cite ni mcm best je. Sebab ade Tiz Zakiyah dengan Fizo Omar. 
Suke tengok Tiz. Dia sangat cantik okay. 
Actually, tak berapa minat pun Fizo Omar, disebabkan jumpe dia mase Piala FA antara Kelate vs Tranung kat Stadium Bukit Jalil aritu. 
Aku terus batak minat dia. *tapi sikit je la*. 
Still tak leh lawan dengan Aaron Aziz aku ! Haha.
Tapi cite ni mmg best punnn. Tengok laaaaa. 
Pukul 7 aku dah terpacak depan tv gara-gara cite ni. Mandi pn dh awal sekarang ni. Haha. 
Tapi selalu miss scene jugak, name pn Maghrib kan. Paham-paham la ye.
Korang yang tak sempat tengok tu, boleh tengok kt tonton. Jangan Risau. Hoho.

Ni la cite Soffiya tuuu. :)


Sinopsis : Seorang gadis lincah dan periang yang tinggal di sebuah kampung bersama bapanya, Sulaiman seorang doktor dan ibunya, Aishah, yang sering menghadapi masalah kesihatan. Selepas satu kejadian hitam, rutin kehidupan Sofiyya mula berubah termasuklah sikapnyayang lebih suka menyendiri dan sering kelihatan murung.
Nasib buruk terus mengikutinya dirinya ke mana sahaja dia pergi hinggalah dirinya meringkuk di penjara. 
Baru mula mengenal erti cinta, namun, dia terpaksa merelakan pemergian kekasihnya di luar negeri. 
Setelah berkahwin dengan seorang jutawan yang penyayang, ketabahannya diuji lagi apabila cinta pertamanya merupakan anak tirinya sendiri. #dipetik dari tonton#


GTG, nak pergi mandi cepat-cepat. Nanti nak tengok cite ni lagi. :)

4 comments:

Adie Achim said...

Lama tak tgk drama bersiri. Hmm nak cuba tgk lah. TQ for the info&sinopis.

p.s: Jalan-jalan cari blog. Nice blog!

wzfatinaimanwz said...

orite. tengokla. :)

p/s : baru belajar :)

Anis anak wong said...

laahhh..fatin pown de blog? baru tau neyh..hehe

wzfatinaimanwz said...

alaaaa. kite malu la anis. hehehe.

COPYRIGHT@WZFATINAIMANWZ